Czas na grzyby! Grzybiarze z powiatu udają się do lasu.
Rozpoczęła się kalendarzowa jesień, a wraz z nią częste deszcze. To zdecydowanie sprzyjający czas dla grzybów, które pojawiły się w pobliskich lasach.
Grzyby marynowane na jesień
W naszych pobliskich lasach pojawiło się sporo jadalnych grzybów. Lokalna społeczność chwali tegoroczne zbiory. Niektórzy zebrali nawet po kilka pełnych koszyków grzybów. Podobno w naszych lasach można spotkać naprawdę duże okazy. Zdecydowanie nie zaszkodzi sprawdzić i wybrać się na tegoroczne grzybobranie. Wypad do lasu na grzyby to również fantastyczna okazja na relaks w obecności dzikiej natury, która zdecydowanie poprawia samopoczucie.
Wśród zebranych w tym roku jesiennych grzybów dominują przede wszystkim maślaki, borowiki i koźlarze. Zebrane grzyby można zasmażyć i marynowane przechowywać w słoikach. Zdecydowanie przydadzą się na nadchodzące jesienne wieczory oraz zimę. Zazwyczaj wykorzystywane są na sosy do obiadów. Więcej informacji na temat możliwości przyrządzania grzybów znajdziecie w tym artykule: https://www.glodni.pl/jak-przyrzadzac-grzyby/.

Brutalne morderstwo w Gdańsku: trzy osoby zatrzymane
Nie żyje Krzysztof Krzemiński, były burmistrz Redy i radny powiatu wejherowskiego
Oferty na projekt i budowę odcinka drogi do elektrowni jądrowej w Lubiatowie już znane
W gdańskim Szpitalu Św. Wojciecha przeprowadzono innowacyjną operację z wykorzystaniem robota Da Vinci
Ortopedzi z Wejherowa wykorzystują najnowsze technologie robotyki w chirurgii stawowej: 200 operacji już za nimi
Zarząd Transportu Miejskiego Wejherowo wprowadza zmiany w rozkładzie jazdy począwszy od lipca
Wójt Luzina odznaczony za zasługi w Krajowym Systemie Ratowniczo-Gaśniczym
Kierowca z czterema zakazami ucieka po wypadku w Kisewie i zostaje zatrzymany
Bezpieczniejsze chodniki i nowa zatoka autobusowa w gminie Szemud
Piernikowe serce w Filharmonii Kaszubskiej: świąteczna magia na ekranie!